Primorac bez odbrane u posljednjoj četvrtini, Savona dala 18 golova u Kotoru

Savona je bila prejaka za Primorac u Kotoru u 2. kolu Lige šampiona u vaterpolu - 18:12 (4:4, 6:4, 3:3, 5:1).

4570 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Vaterpolisti Primorca poraženi su i u drugoj rundi Lige šampiona, ali za razliku od startnog na peterce sa Olimpijakosom, Savona je bila prejaka u Kotoru - 18:12 (4:4, 6:4, 3:3, 5:1).

Primorac je imao perioda dobre igre u svom Kotoru nakon 14 godina u eliti, lijepih akcija, atraktivnih golova i čak 18 puta je izborio igrača više. Ipak, pad u igri u finišu poluvremena i serija 3:0 gostiju, donijela je prvi put jednoj ekuipi dva gola prednosti.

Kotorani nisu imali odbrane, golman Franćesko Masaro je bio indisponiran, svega tri puta je odbranio do poluvremena (13-3). I za razliku od loše realizacija igrača više u prvoj, obje ekipe su to koristile u drugoj četvrtini.

Preloman je, ipak, bio start posljednje četvrtine kada Primorac sa igračem više nije iskoristio napad da priđe na gol zaosattka, ali je zato Pačalijev pogodio za plus tri (14:11). Tajm aut nije uspio da pokrene ekipu, gostri su pogađali kao na traci preko Guidija, Fioljia.

U ekipi Primorca po dva pogotka Nika Šušiašvilija, Dušana Matkovića i kapitena Draška Brguljana, po jedan Luka Murišić, Marko Mršić, Srđan Janović, Nemanja Vico, Nikola Brkić i Petar Ćetković.

Masara je od polčuvremena zamijenio tinejdžer Dragoljub Ćetković, koji je odbranio šest od 14 udaraca.

Petro Filjoli je dao tri goa iz četiri šuta, a po tri pogotka u ekipi Savone su upisali Davide Očioni, Balaš Erdelji i Luka Damonte. Golman Nikozije je zasuatvio 10 od 22 šuta.

Primorac je ostao na bodu, jer je poražen na startu na penale, dok je Savona upisala prvi trijumf, jer je u 1. kolu poražena od Sabadelja.

Bonus video: