Vaterpolisti savladali Francusku

"Ajkule" slavile rezultatom 10:8 u Nikšiću
2915 pregleda 2 komentar(a)
Dragan Drašković je dao dva gola protiv Francuske, Foto: Milan Šapurić
Dragan Drašković je dao dva gola protiv Francuske, Foto: Milan Šapurić
Ažurirano: 12.03.2019. 20:15h

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobijedila je Francusku u Nikšiću (10:8) u posljednjoj utakmici kvalfikacione grupe C kvalifikacija za Svjetsku ligu.

U neizvjesnom meču, koji je kasnio oko 40 minuta jer nije bilo struje na nikšićkom bazenu, "ajkule" su slomile rivala tek u posljednjoj četvrtini.

Dvostruki strijelcu su bili Dragan Drašković, Nikola Murišić, Aleksa Ukropina i Đuro Radović, a upisali su se i Vlado Popadić i Marko Petković.

Ovo je treći trijumf izabranika Vladimira Gojkovića, nakon što su bili bolji od Francuske i u Nansiju, te od Italije nakon peteraca u Podgorici.

Poraženi su od "azura" u Palermu i to ih je koštalo prve pozicije.

Crna Gora je grupu završila kao drugoplasirana, a od 4. do 7. aprila se igra kvalifikacioni turnir u Zagrebu. Na njemu će učestvovati osam timova.

Naš tim ključni meč za plasman u polufinale (i satim tim odlazak na F8 Svjetske lige u Beogradu) igra protiv Mađarske, prvoplasirane ekipe iz kvalifikacione grupe A.

CRNA GORA - FRANCUSKA 10:8 (3:2, 3:4, 2:1, 2:1)

Nikšić - Bazen SC "Nikšić". Gledalaca: 650. Sudije: Cvart (Holandija), Kuretas (Grčka).

Crna Gora: Lazović, Vidović, Radović 2, Petković 1, Čučković, Popadić 1, Ukropina 2, M. Brguljan, Kriještorac, Spaić, Drašković 2, Murišić 2, Kandić.

Francuska: Duboa, Sodadje, Bašelije, Mutambaji, Olivon, Verno, Kruzija 3, Dino, Marzuki 4, Kanone 1, Vanpeperštat, Lepoan, Fontani.

Bonus video: