Muškarac uhapšen zbog napada na novinara u Banjaluci

Novinar BN televizije Vladimir Kovačević je brutalno pretučen 26. avgusta uveče ispred zgrade u kojoj je stanovao, a Tužilaštvo je taj napad okarakterisalo kao pokušaj ubistva
52 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Kovačević, Foto: Twitter
Vladimir Kovačević, Foto: Twitter
Ažurirano: 10.09.2018. 15:26h

Policija Republike Srpske privela je jednu osobu za koju se sumnja da je učestvovala u napadu na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, 26. avgusta u Banjaluci. Uhapšen je Marko Čolić iz Banjaluke i za njega je zatražen pritvor.

To je potvrdio ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Naveo je da je nakon intenzivne istrage u proteklom periodu, uhapšen jedan od napadača, inicijala M.Č, dok se za drugim napadačem intenzivno traga.

Dodao je kako postoji dovoljno dokaza da je riječ o napadaču, te da je Kovačević tu osobu identifikovao kao napadača.

Kovačević je brutalno pretučen 26. avgusta uveče ispred zgrade u kojoj je stanovao, a Tužilaštvo je taj napad okarakterisalo kao pokušaj ubistva.

"Nema političke pozadine u ovom slučaju", rekao je Lukač, dodavši da "vlast u RS nema nikakve veze sa napadom na novinara".

On je naveo da će se utvrditi da li uhapšeni ima veze s nekim drugim političarom ili nekom drugom osobom.

Ministar policije je rekao da je na tužilaštvu da preduzme dalje mjere u rasvjetljavanju tog slučaja.

Direktor policije RS Darko Ćulum rekao je da se uhapšeni brani ćutanjem, a da policija zna i ime drugog potencijalnog osumnjičenog za napad na novinara.

Upravni odbor Kluba novinara Banjaluka još jednom je pozvao tužilaštvo i policiju da istragu dovedu do kraja, odnosno pronađu nalogodavce napada i otkriju motiv kako bi Vladimir Kovačević, njegova porodica, ali i šira javnost bili sigurni.

Novinar Vladimir Kovačević ranije danas je za N1 rekao da je sada dosta stabilniijeg zdravstvenog stanja, te da je što se tiče sigurnosti dosta oprezniji.

Bonus video: