Čanak podnio ostavku jer "Srbija uništava Vojvodinu"

Nenad Čanak podnio je ostavku na mjesto predsjedavajućeg Nacionalnim savjetom za decentralizaciju zbog postupanja državnih organa prema Vojvodini
12 komentar(a)
Nenad Čanak, Foto: B92
Nenad Čanak, Foto: B92
Ažurirano: 02.08.2012. 14:08h

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je podnio ostavku na mjesto predsjedavajućeg Nacionalnim savjetom za decentralizaciju zbog, kako je rekao, postupanja državnih organa prema Vojvodini.

Čanak je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je ostavku predao premijeru Srbije Ivici Dačichu, kao oblik protesta zbog postupanja državnih organa prema Vojvodini i uništavanja poslednjih ostataka autonomije Vojvodine i ideje decentralizacije.

"Pokušaj upodobljavanja vlasti između lokalnog i državnog nivoa predstavlja nastojanje da se uspostavi partijska vertikala i volja građana podredi partijskim centralama", rekao je on.

Predsednik LSV je naveo i da je Srpska napredna stranka optužila LSV i njega lično za korupciju i sporne privatizacije, kao i da ga je optužila da je sproveo partijsku reformu pravosuđa.

Čanak je ocijenio da naprednjaci zaboravljaju da on nije bio u vlasti i najavio da LSV to neće trpjeti i da će zatražiti pomoć svih relevantnih međunarodnih institucija i, kako je rekao, spriječiti pad Srbije u provaliju.

Bonus video: