Dačić: Za 15 dana vlada od 15 ministarstava

Vučić je rekao da bi glavni ciljevi buduće vlade trebalo da budu borba protiv kriminala i korupcije i dobijanje datuma za početak pregovora o članstvu u EU
2 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Beta
Ivica Dačić, Foto: Beta
Ažurirano: 29.06.2012. 11:24h

Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić najavio je da bi Vlada Srbije mogla biti formirana za 15 dana.

Dačić je na konferenciji za novinare, poslije sastanka čelnika koalicije okupljenje oko SPS sa rukovodstvom Srpske napredne stranke, rekao da je predlog da buduća vlada ima 15 ministarstava, prenosi Blic.

Vršilac dužnosti predsjednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je, poslije sastanka sa koalicijom koju predvodi Socijalistička partija Srbije, da je postignuta saglasnost o brzom formiranju Vlade Srbije, koja bi bila efikasna i manja od postojeće.

Vučić je rekao da bi glavni ciljevi buduće vlade trebalo da budu borba protiv kriminala i korupcije i dobijanje datuma za početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji.

Rukovodstvo SNS-a na pregovorima predvodio je vršilac dužnosti predsjednika stranke Aleksandar Vučić, a delegaciju koalicije SPS-PUPS-JS Ivica Dačić.

Vučić je rekao da bi glavni ciljevi buduće vlade trebalo da budu borba protiv kriminala i korupcije i dobijanje datuma za početak pregovora o članstvu uEU

U delegaciji koalicije oko SPS-a su, pored Dačića, bili predsjednik PUPS-a Jovan Krkobabić i JS-a Dragan Marković.

Pored Vučića, ispred SNS-a u razgovorima učestvuju Jorgovanka Tabaković, Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović.

Planirano je da se poslije razgovora učesnici obrate novinarima.

Dačić je u četvrtak, pošto mu je povjeren mandat za sastav vlade, rekao da će vlada "vrlo brzo biti formirana" i da će razgovori već u petak biti nastavljeni, prvo sa SNS-om i URS-om, a potom i s nekim drugim strankama koje bi eventualno mogle da budu dio nove vlade.

Bonus video: