Dječak čiji su roditelji sa njim skočili sa zgrade ima novi dom

Miroslav i njegova supruga malo su brinuli kako će dječak reagovati kad shvati da se ne vraća u vojni samački hotel, gdje je živio prije tragedije
114 pregleda 0 komentar(a)
Ponjiger, Foto: Blic
Ponjiger, Foto: Blic
Ažurirano: 28.02.2012. 08:27h

Tri mjeseca nakon porodične tragedije, kada je u naručju roditelja pao sa šestog sprata vojnog samačkog hotela u Batutovoj u Beogradu i bio na ivici života i smrti, trogodišnji M. P. je juče napustio Dječiju kliniku u Tiršovoj bolnici i sa svojim najbližim rođacima, odnedavno starateljima, otišao kući.

O M.P. je, piše Blic, brigu preuzeo njegov brat od od tetke Miroslav Melega, podoficir Vojske Srbije, koji živi sa suprugom Gabrijelom i šestogodišnjim sinom Lukom, koji će od danas biti cimer trogodišnjeg M.P.

U Tiršovoj kažu da je M.P. posljednjih dana vikao od sreće što odlazi kući.

Miroslav i njegova supruga malo su brinuli kako će dječak reagovati kad shvati da se ne vraća u vojni samački hotel, gdje je živio prije tragedije.

"Plašili smo se kako će reagovati, ali na sreću, sve je prošlo u najboljem redu. Oduševio se kada je vidio svoju novu sobu i krevet na kojem će spavati. Iskreno, nisam očekivao da će tako lijepo sve primiti", kazao je Miroslav.

Trogodišnji dječak će nastaviti da posjećuje bolnicu, gdje će ljekari pratiti njegovo zdravstveno stanje.

Nakon brojnih preloma ruku i nogu i nekoliko operacija, dječak je prije nekoliko nedjelja skinuo gips i ponovo počeo da hoda.

Roditelji M.P. su početkom decembra skočili kroz prozor samačkog hotela u Batutovoj ulici u Beogradu. Palko Ponjiger (51) i njegova supruga Ilonka (47) su stradali pri padu.

Bonus video: