Vučić: Srbija i Kosovo svjetlosnim miljama od sporazuma

"Od albanskih predstavnika se stalno sluša da su oni za sporazum i da je sporazum blizu iako je svjetlosnim miljama, godinama daleko, da bi otpužili Srbiju da je krivac za njegovo nepostizanje"
1533 pregleda 2 komentar(a)
Vučić, Foto: Betaphoto/Miloš Miškov
Vučić, Foto: Betaphoto/Miloš Miškov

Predsjednik Srbije izjavio je danas da su Beogradi i Priština "svjetlosnim miljama, godinama" daleko od sporauma ali da "mi moramo da insistiramo na pregovorima".

"Od albanskih predstavnika se stalno sluša da su oni za sporazum i da je sporazum blizu iako je svjetlosnim miljama, godinama daleko, da bi otpužili Srbiju da je krivac za njegovo nepostizanje", rekao je Vučić, odgovarajući na društevnoj mreži Instagram na pitanja građana.

On je rekao da zato Beogad mora da insistira na ukidanju taksi, dijalogu i "pokušaju da napravimo kompromisno rješenje".

"U svakom trenutku znamo šta je naš posao, šta su naši zadaci i sa koliko odlučnosti moramo da štitimo naše nacionalne i državne interese", rekao je Vučić.

On je zahvalio Srbima na Kosovu i Metohiji "što čuvaju svoja ognjišta i brinu, ne samo o svojoj, već i budućnosti svoje zemlje" i obećao da će ona nastaviti da im pomaže sa "još više napora i energije" nego do sad.

Vučić je od 11.00 do 13.00 časova odgovarao na pitanja, a neki od ogovora su, do sada, stavljeni na Instagram.

U nešto ranije objavljenom odgovoru, Vučić je rekao da se veliki broj pitanja odosnio na Kosovo.

Bonus video: