Vučić o dešavanjima u Crnoj Gori: Teška situacija, u pitanju je SPC i jedan dio našeg naroda

Sa jedne strane, ne smijete da se miješate u unutrašnje stvari druge države, a sa druge, u pitanju je SPC i jedan dio našeg naroda", rekao je i još jednom izrazio nerazumijevanje za zadržavanja vladike Joanikija i sveštenika SPC
13890 pregleda 47 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO
Vučić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 14.05.2020. 15:02h

Predsjednik Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinara o optužbi da "Srbija vodi biološki rat protiv Crne Gore", rekao je da na takve tvrdnje možete samo da slegnete ramenima.

"Ne znam šta bih vam rekao. Mislim da je normalno da policiju ne koristite protiv političkih protivnika, ako ne sprovode nasilje. Za nas je ovo užasno teška situacija, Sa jedne strane, ne smijete da se miješate u unutrašnje stvari druge države, a sa druge, u pitanju je SPC i jedan dio našeg naroda", rekao je i još jednom izrazio nerazumijevanje za zadržavanja vladike Joanikija i sveštenika SPC", rekao je Vučić.

Episkopu budimljansko-nikišćkom Joanikiju i još osmorici sveštenika određeno je policijsko zadržavanje do 72 sata zbog litije u čast Svetog Vasilija Ostroškog, kojoj je prisustvovalo više hiljada građana. Pritvor je određen i sveštenicima Danilu Zirojeviću, Željku Rojeviću, Ostoji Kneževiću, Mirku Vukotiću, Vasiliju Brboriću, Draganu Krušiću, Nikoli Marojeviću i Slobodanu Jokiću.

Povezani članci

14. Maj 2020.

Hapšenja, sukobi, tenzije

Bonus video: