Ambasador SAD na Kosovu zatražio brzo formiranje nove vlade

"Imao sam zadovoljstvo da se sastanem sa Aljbinom Kurtiem, da čestitam pobjedu Pokretu Samoopredeljenje i da razgovaramo o daljem putu Kosova. Pozivamo stranke da brzo rade na formiranju vlade i konstituisanju skupštine koja služi svim građanima i bavi se svim hitnim izazovima", napisao je Kosnet na Tviteru

3870 pregleda 2 komentar(a)
Kurti, Foto: Visar Kryeziu/AP
Kurti, Foto: Visar Kryeziu/AP

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Filip Kosnet zatražio je danas poslije susreta sa predsjednikom Pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtiem da se u najkraćem roku formira nova Vlada Kosova.

"Imao sam zadovoljstvo da se sastanem sa Aljbinom Kurtiem, da čestitam pobjedu Pokretu Samoopredeljenje i da razgovaramo o daljem putu Kosova. Pozivamo stranke da brzo rade na formiranju vlade i konstituisanju skupštine koja služi svim građanima i bavi se svim hitnim izazovima", napisao je Kosnet na Tviteru.

Kurti je, kako je saopšteno iz PS, izrazio uvjerenje da će se vrlo brzo formirati nova vlada Kosova, proizašla iz prijevremenih parlamentarnih izbora i produbljivanje bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama.

"Predsjednik Kurti je zahvalio ambasadoru na čestitki i posjeti i izrazio uvjerenje da ćemo uskoro imati novu vladu i priliku da sarađujemo na konkretnim projektima koji pomažu demokratskoj izgradnji države, ekonomskom razvoju naše zemlje i produbljivanju bilateralnih odnosa između naše dvije zemlje", navedeno je u saopštenju PS.

Bonus video: