U BiH zaplijenjeno 73 kg kokaina, jedna od najvećih otkrivenih količina ove droge nakon rata

Droga je otkrivena u akciji koja je sprovedena uz pomoć partnerskih agencija država Evropske unije i Europola

13616 pregleda 11 komentar(a)
Zaplijenjeni kokain, Foto: MUP Republike Srpske
Zaplijenjeni kokain, Foto: MUP Republike Srpske

Vlasti u Bosni i Hercegovini na području Doboja zaplijenile su 73 kilograma kokaina - vrijednosti više miliona eura. To je jedna od najvećih otkrivenih količina ove droge u zemlji nakon okončanja rata.

Kako prenosi N1 Hrvatska, kokain je bio krijumčaren sa drugom robom koja je uvezena u BiH, a otkriven u akciji koja je sprovedena uz pomoć partnerskih agencija država Evropske unije i Europola.

Po nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske otkrili su drogu kokain u jednom skladištu.

"Radi se o jednoj od najvećih zapljena opojne droge kokaina u postdejtonskoj BiH, a vrijednost zapljenjenih narkotika na ilegalnom narko tržištu iznosi više miliuna eura", navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Dodali su kako se istraga sprovodi u saradnji sa partnerskim agencijama. Tužilaštvo BiH nastavlja istragu sa ciljem potpunog rasvjetljavanja svih okolnosti međunarodnog krijumčarenja kokaina.

Vlasti BiH posljednjih mjeseci uhapsile su više osoba povezanih sa kriminalnim miljeom, uglavnom trgovinom narkoticima nakon što su uz pomoć partnerskih policijskih agencija uspjeli da dešifruju poruke koje su posredstvom aplikacije SKY koristili brojni kriminalci.

Po navodima medija u zaštitu krijumčarenja droge uključeni su i brojni političari, pripadnici policijskih agencija, tužitelji.

Bonus video: