Vučević: Svesrpski sabor izazvao različite reakcije u regionu, moraće da se naviknu na novu političku realnost

"Mnogo je onih kojima smeta politika predsjednika Aleksandra Vučića koja je rezultirala obnovom nacionalnog ponosa, slogom i jedinstvom, kakvo odavno nije postojalo među Srbima. Takvim zlonamjernicima kojima smeta sve što ima srpski predznak ne vrijedi govoriti", naveo je Vučević

8903 pregleda 62 reakcija 62 komentar(a)
Vučević, Foto: Screenshot/Youtube
Vučević, Foto: Screenshot/Youtube

Premijer Srbije Miloš Vučević ocijenio je danas da je Svesrpski sabor izazvao različite reakcije u regionu, ali da je to "nova politička realnost na koju će svi morati da se naviknu".

On je na društvenoj mreži Instagram napisao da mnogima smeta što Srbija jača i što je narod složan.

"Mnogo je onih kojima smeta politika predsjednika Aleksandra Vučića koja je rezultirala obnovom nacionalnog ponosa, slogom i jedinstvom, kakvo odavno nije postojalo među Srbima. Takvim zlonamjernicima kojima smeta sve što ima srpski predznak ne vrijedi govoriti", naveo je Vučević u objavi.

On je dodao da Srbe "niko neće spriječiti" da ispune svaku tačku "Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda" koja je jednoglasno usvojena juče na zajedničkoj sjednici vlada Srbije i Republike Srpske u Beogradu.

Juče je u glavnom gradu Srbije održan "Prvi Svesrpski sabor" pod nazivom "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska".

Bonus video: