Nevrijeme u Srbiji: Jedna osoba stradala, dvije povrijeđene, vjetar nosio djelove krovova, oborio bandere, stabla...

Jako nevrijeme praćeno pljuskovima i olujnim vjetrom, kratkotrajno i gradom, zahvatilo je i Novi Pazar i okolinu

6516 pregleda 2 komentar(a)
Detalj iz Kragujevca, Foto: Screenshot/Youtube
Detalj iz Kragujevca, Foto: Screenshot/Youtube

Jedna osoba je nastradala, a druga je povrijeđena tokom popodneva, u nevremenu, kod podjastrebačkog sela Bresnice u Srbiji, kada je u traktor, na kome su oni bili, udario grom, usljed čega je došlo do njegovog prevrtanja, prenosi Radio televizija Srbije (RTS).

I. P. (1955. godište) je kolima prokupačke Hitne pomoći prevezen na urgentno odeljenje prokupačke bolnice.

U Kragujevcu je lakše povrijeđena ženska osoba kada ju je ogrebao dio krovne konstrukcije koji je pao sa tržnice u naselju Erdoglija, potvrđeno je RTS-u u kragujevačkom Zavodu za urgentnu medicinu.

Snažan vjetar je sa pojedinih zgrada odnio djelove krovova, oborio nekoliko bandera i stabala u gradu i okolini. Sa četiri zgrade otpali su i djelovi krovova.

Pripadnici Uprave za vanredne situacije, vatrogasci-spasioci sa ekipama javnih komunalnih preduzeća uveliko rade na otklanjanju štete u svim djelovima grada.

"Ekipe spasilačkih brigada vatrogasaca zajedno sa Javnim komunalnim preduzećem 'Šumadija' rade na raščišćavanju štete", rekao je načelnik Uprave za vanredne situacije Zoran Kočović.

Nevrijeme je pogodilo i Beograd, Kragujevac i Novi Pazar – olujni vjetar obarao je bandere i drveće, a letjeli su i djelovi krovova sa zgrada.

Vjetar u Beogradu obarao stabla, oštećeni automobili

Kiša je rashladila i usijali beogradski asfalt. Na trenutke, uz kišu u pojedinim djelovima grada bilo je i jakog vjetra, prenosi RTS.

Najkritičnije je bilo u Mirijevu, Malom Mokrom Lugu i Kaluđerici, gdje je bilo problema u saobraćaju zbog veće količine kiše koja je poplavila ulice.

Snažan vjetar je izvalio nekoliko stabala, a neka od njih su pala po automobilima.

Jako nevrijeme praćeno pljuskovima i olujnim vjetrom, kratkotrajno i gradom, zahvatilo je u poslijepodnevnim satima Novi Pazar i okolinu.

Vjetar je obarao stabla, a oborena stabla nanijela su određenu štetu ugostiteljskim objektima u centru tog grada.

Kiša je padala izuzetno intenzivno, izazivajući poplave na šetalištima i ulicama koje su se pretvorile u bujice vode. Kišna kanalizacija nije mogla da izdrži tako veliku količinu padavina, što je dodatno pogoršalo situaciju i prouzrokovalo zastoje u saobraćaju.

Bonus video: