Nevrijeme u Srbiji: U Ljigu evakusiano pet vaspitačica iz vrtića, u Ključu pet osoba iz vozila

RTS je objavo da je Valjevo, Mionicu, Ljig i Ub poslije 16.00 zahvatio jak pljusak, te da je poplavljeno obdanište u Mionici

7940 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Olujno nevrijeme zahvatilo je područje Šumadije u centralnoj Srbiji u četvrtak.

Kako prenosi Beta, zbog nevremena u Ljigu, 100 kilometara jugozapadno od Beograda, je evakusiano pet vaspitačica iz vrtića, a u selu Ključ kod Mionice pet osoba iz vozila.

RTS je objavo da je Valjevo, Mionicu, Ljig i Ub poslije 16.00 zahvatio jak pljusak, te da je poplavljeno obdanište u Mionici.

Kruševac, 200 kilometara južno od Beograda, je takođe zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom, sitnim gradom, grmljavinom i pojačanim udarima vetra.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) evakuisali su u dvije intervencije, pet osoba u Ljigu i pet u selu Ključ kod Mionice, javlja RTS.

U MUP-u kažu da je 57 vatrogasaca-spasilaca sa 26 vozila i 12 pumpi angažovano i na crpljenju vode u Vranju, Leskovcu i Mionici.

Angažovani su na gašenju požara nakon udara groma u Subotici, Vranju i Ubu, pomažu građanima i na uklanjanju palih stabala u Zaječaru, Knjaževcu, Užicu, Čačku i Leskovcu.

Vatrogasci spasioci pomažu i pri uklanjanju djelova limene krovne konstrukcije u Ćupriji i Negotinu.

Bonus video: