RTS: Pripadnik Žandarmerije ranjen iz samostrijela ispred Ambasade Izraela u Beogradu, on ubio napadača

RTS navodi da je policajac u svjesnom stanju prevezen u Urgentni centar, gdje će biti izvršena operacija vađenja strijele iz vrata

17301 pregleda 18 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.06.2024. 12:43h

Pripadnik Žandarmerije M. J. ustrijeljen je samostrijelom u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prenosi Radio televizija Srbije (RTS).

On je u samoodbrani uzvratio vatrom i savladao napadača, koji je od zadobijenih rana preminuo.

Ministar policije Srbije Ivica Dačić saopštio je da je N. N. lice, čiji se identitet utvrđuje, pucalo iz samostrijela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbjeđenja ambasade Izraela.

"Danas oko 11 sati N. N. lice, čiji se identitet utvrđuje, pucalo je iz samostrijela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbjeđenja ambasade Izraela, i pogodilo ga u vrat. Pripadnik Žandarmerije M. J. (1990) je u samoodbrani upotrijebio oružje i savladao napadača, koji je od posljedica ranjavanja preminuo", saopštio je Dačić.

RTS navodi da je policajac u svjesnom stanju prevezen u Urgentni centar, gdje će biti izvršena operacija vađenja strijele iz vrata.

"Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju”, izjavio je Dačić koji će u Urgentnom centru obići ranjenog pripadnika Žandarmerije.

Bonus video: