Dačić: Uhapšena još jedna osoba zbog sumnje na terorističko udruživanje

Pripadnik Žandarmerije teško je povrijeđen ispred ambasade Izraela u Beogradu, kada ga je samostrijelom napao Mladenovčanin (25), za koga MUP navodi da je konvertit iz hrišćanstva u islam, koji je u tom napadu ubijen

14634 pregleda 2 komentar(a)
Dačić, Foto: Shutterstock
Dačić, Foto: Shutterstock

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je u Beogradu uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje, nakon ranjavanja pripadnika Žandarmerije ispred ambasade Izraela u Beogradu.

"U Beogradu je uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje. Riječ je o Igoru Despotoviću iz Beograda, rođenom 1999. godine, koji je prije dvije godine već hapšen zbog toga što je bio administrator više militantnih grupa na internetu koje su pozivale na džihad", naveo je Dačić u saopštenju.

Prema njegovim riječima, postupak protiv Despotovića se i dalje vodi, a on je pušten iz pritvora.

"On je poslije toga nastavio komunikaciju sa ekstremistima, tako da je svakodnevno imao komunikaciju sa ubijenim teroristom Žujovićem, zbog čega se sumnja da je direktno učestvovao u logističkoj podršci i organizaciji ovog terorističkog akta. Akcija policije se nastavlja na više lokacija u Srbiji", izjavio je Dačić.

Pripadnik Žandarmerije teško je povrijeđen danas ispred ambasade Izraela u Beogradu, kada ga je samostrijelom napao Mladenovčanin (25), za koga MUP navodi da je konvertit iz hrišćanstva u islam, koji je u tom napadu ubijen.

Bonus video: