Petković: Priština ubija dijalog za normalizaciju odnosa

U saopštenju za javnost koje je Bislimi objavio u utorak navodi se da je srpska strana odbila da se uključi u razgovore za odobravanje plana za implementaciju i formalizaciju Osnovnog sporazuma

3017 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Petar Petković, Foto: Printscreen YouTube
Petar Petković, Foto: Printscreen YouTube

Nova runda pregovora o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova, koja je održana u utorak u Briselu, završena je bez dogovora, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

Glavni pregovarač Srbije u razgovorima sa Kosovom Petar Petković i glavni kosovski pregovarač Besnik Bislimi, sastali su se u utorak u Briselu u novoj rundi pregovora u kojoj je posredovao predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak, koja je završena bez ikakvog dogovora.

Sagovornici su razgovarali o Osnovnom sporazumu za normalizaciju odnosa, Aneksu o njegovoj implementaciji, nestalima u ratu i sporazumu o energetici.

Petković je u objavi na platformi X danas rekao da je Bislimi sve to “odbacio i kritikovao”.

U saopštenju za javnost koje je Bislimi objavio u utorak navodi se da je srpska strana odbila da se uključi u razgovore za odobravanje plana za implementaciju i formalizaciju Osnovnog sporazuma, na osnovu garancija koje su tražene na sastanak lidera prošle sedmice.

Bonus video: