Vučević o protestu: Po ko zna koju put su pokazali da ih baš briga za životnu sredinu i zdravlje ljudi

"Ekolozi koji ne sade drveće već kopaju rake, i ovako otvoreno i monstruozno prijete smrću predsjedniku Vučiću. Nećete ga uplašiti", kazao je premijer Srbije

19372 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Vučević, Foto: Reuters
Vučević, Foto: Reuters

Premijer Srbije Miloš Vučević oglasio se na društvenoj mreži X povodom mitinga koji je organizovan protiv rudarenja litijuma u ​​Srbiji.

"Po ko zna koju put su pokazali da ih baš briga za životnu sredinu i zdravlje ljudi. Jedni kao raspala banda idu da blokiraju, ne znaju ni sami šta, ali je bitno da ugroze funkcionisanje normalnim ljudima. Drugi se spremaju da, kako sami izjavljuju, 'iskopaju najveću raku u zgradi Predsjedništva'. Kukavice i lažovi! Ekolozi koji ne sade drveće već kopaju rake, i ovako otvoreno i monstruozno prijete smrću predsjedniku Vučiću. Nećete ga uplašiti! A nećemo dozvoliti da ugrozite Srbiju zarad ličnih interesa koje podržavaju i Kurti, i ustaše i strane službe", napisao je Vučević.

Desetine hiljada ljudi okupile su se u Beogradu na mitingu protiv rudarenja litijuma u ​​Srbiji.

Miting u centru Beograda uslijedio je poslije višenedjeljnih protesta u desetinama gradova širom Srbije protiv vladinog plana da dozvoli eksploataciju litijuma u ​​bujnoj poljoprivrednoj dolini na zapadu zemlje.

Bonus video: