Sergej Trifunović u Hrvatskoj osuđen na dva mjeseca zatvora uslovno

Sergeja Trifunovića hrvatska policija privela je 16. septembra na graničnom prelazu sa Srbijom Bajakovo-Batrovci zbog toga što je, kako su saopštile hrvatske vlasti, prije godinu dana vrijeđao i omalovažavao policijske službenike u objavi na društvenim mrežama

5892 pregleda 5 komentar(a)
Trifunović (arhiva), Foto: Luka Zeković
Trifunović (arhiva), Foto: Luka Zeković

Glumac iz Srbije Sergej Trifunović osuđen je na 60 dana zatvora uslovno, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) u Opštinskom prekršajnom sudu u Splitu, u Hrvatskoj.

"Prema okrivljeniku je primijenjena uslovna osuda, s time da se izvršenje kazne zatvora odgađa na rok od jedne godine, te se ista neće izvršiti uz uslov da u tome roku ne počini jedan ili više prekršaja za koje mu je izrečena ista ili teža kazna", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Trifunović proglašen krivim zbog dva prekršaja iz Zakona javnom redu i miru i da je obavezan da plati 150 eura na ime troškova postupka.

"Okrivljenik i predstavnik ovlaštenog tužitelja izjavili su da se odriču prava na žalbu, pa je presuda postala pravosnažna danom donošenja, 18. septembra 2024", naveo je Opštinski prekršajni sud u Splitu za RSE.

Sergeja Trifunovića hrvatska policija privela je 16. septembra na graničnom prelazu sa Srbijom Bajakovo-Batrovci zbog toga što je, kako su saopštile hrvatske vlasti, prije godinu dana vrijeđao i omalovažavao policijske službenike u objavi na društvenim mrežama.

"Objavio je tekst neprimjerenog sadržaja u kom je naveo da su mu splitski policajci iznudili preko hiljadu eura", saopštila je tada, između ostalog, hrvatska policija.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić javno je danas apelovao da se državni organi, posebno srpsko Ministarstvo spoljnih poslova, maksimalno angažuju kako bi Trifunović bio pušten na slobodu.

Splitska policija u septembru prošle godine saopštila je da je zbog prekršaja u Hrvatskoj, jer je svog psa šetao bez povoca i korpe, Sergeju Trifunoviću izrečena zabrana ulaska u zemlje Evropske unije, Norvešku, Island i Lihtenštajn, u trajanju od godinu dana.

Bonus video: