Brnabić: Fon der Lajen poštuje Vučevića, sastanak otkazala zbog pritisaka

Predsjednica Evropske komisije u petak odbila da se sastane sa premijerom Srbije koji se tog dana, prije najavljenog susreta s njom, sastao sa ruskim ministrom

7117 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen "duboko poštuje" srpskog premijera Miloša Vučevića i da je sastanak s njim otkazala zbog jakih pritisaka.

Fon der Lajen je u petak odbila da se sastane sa Vučevićem koji se tog dana, prije najavljenog susreta s njom, sastao sa ruskim ministrom za ekonomski razvoj Maksimom Rešetnjikovim.

Brnabić je, gostujući na televiziji Hepi, rekla da se takve stvari tolerišu samo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, pošto je on državnik velikog formata.

Po njenim riječima, Vučić održava odlične odnose sa Rusijom, EU, Kinom i drugim zemljama i zbog njega u Srbiju dolaze ugledni svjetski lideri.

"Posljednjih godinu dana Beograd više djeluje kao Vašington nego kao Beograd u tom spoljnopolitičkom smislu. Najuticajniji svjetski lideri nam dolaze u posjetu. Jedna mala zemlja na Balkanu kod koje dolaze svi, to je nemoguće i za mnogo jače i veće zemlje (...) Ni za vrijeme Tita se to nije dešavalo", rekla je.

Bonus video: