O čemu su razgovarali više od pola sata: Obama i Putin se sastali u Turskoj

Novinarima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju sastanku koji je održan tokom radnog ručka priređenog za lidere učesnike samita
7 komentar(a)
Barak Obama, Vladimir Putin, Foto: Reuters
Barak Obama, Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.11.2015. 16:30h

Ruski predsjednik Vladimir Putin i američki predsjednik Barak Obama razgovarali su više od 30 minuta na marginama ekonomskog samita G20 u Turskoj, napisala je predstavnica Kremlja u G20 Svetlana Lukaš na Tviteru.

Ona nije otkrila detalje sastanka, već je objavila fotografiju na kojoj se vide dvojica predsjednika kako sjede za stolom nagnuti jedan prema drugom, prenio je Rojters.

AP je ranije javio da su dvojica lidera razgovarali na marginama samita G20, u prisustvu Obamine savjetnice za nacionalnu bezbjednost Suzan Rajs i ruskog savjetnika.

Njihov susret je prikazan na TV snimku koji je objavio domaćin samita Turska, ali razgovor nije mogao da se čuje.

Novinarima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju sastanku koji je održan tokom radnog ručka priređenog za lidere učesnike samita.

Obama i Putin su se naginjali jedan prema drugom tokom razgovora, a američki predsjednik je živo gestikulirao rukama.

Njihov susret je došao u trenutku dok SAD, Rusija i druge zemlje tragaju za novim diplomatskim planom u pokušaju da okončaju građanski rat u Siriji.

Lideri grupe 20 najrazvijenih ekonomija sveta (G20) okupljeni su danas i sjutra na samitu u Turskoj, tokom kojeg će razgovarati, ne samo o ekonomskim pitanjima, već i o gorućim svjetskim temama, kao što su rat u Siriji, izbjeglička kriza i borba protiv terorizma.

Bonus video: