Španija: Zaplijenjeno 1,5 tona kokaina, uhapšeno 10 osumnjičenih

Kokain je pronađen u kući u sjevernoj provinciji Viskaja, a zaplijenjeno je i 12 vozila i oprema za brodsku navigaciju, s obzirom na to da je droga sa velikog broda dalje prebacivana u Španiju manjim brodovima
0 komentar(a)
Kokain, Foto: Beta-AP
Kokain, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 18.09.2015. 10:31h

Španske vlasti saopštile su danas da su zaplijenile 1,5 tona kokaina i uhapsili 10 osumnjičenih iz bande koja je uvozila drogu iz Južne Amerike velikim brodovima do sjeverne obale Španije.

Civilna garda Španije saopštila je da je uhapsila četvoricu državljana Španije, troje iz Agrentine i po jednog državljanina Britanije, Holandije i Paragvaja u racijama u četiri različita regiona.

Kokain je pronađen u kući u sjevernoj provinciji Viskaja, a zaplijenjeno je i 12 vozila i oprema za brodsku navigaciju, s obzirom na to da je droga sa velikog broda dalje prebacivana u Španiju manjim brodovima.

Vlasti su započele istragu nakon što je Civilna garda u junu zaustavila dva vozila u sjeveroistočnoj provinciji Saragosi i pri tom pronašla 100 kilograma kokaina i uhapsila dvojicu vozača, javio je AP.

Bonus video: