Mišel Obama u Britaniji promoviše obrazovanje djevojčica

Prva dama SAD je pozvala svjetske lidere da "svuda otvore vrata škola za djevojčice", ističući da 62 miliona djevojčica ne pohađa školu i da je to pitanje bezbjednosti, ekonomje i zdravstva
0 komentar(a)
Mišel Obama, Foto: Reuters
Mišel Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.06.2015. 14:37h

Prva dama SAD Mišel Obama sastaće se danas u Londonu s britanskim princom Harijem i premijerom Dejvidom Kameronom, prvog dana posjete Velikoj Britaniji tokom koje će promovisati svoje humanitarne aktivnosti.

Mišel Obama će se tokom dvodnevnog boravka u Londonu zalagati za obrazovanje djevojčica i bolju podršku porodicama vojnika.

U tom cilju će razgovarati sa studentkinjama i biti domaćin okruglog stola o svojoj inicijativi za obrazovanje djevojčica "Let girls learn".

U komentaru za list Fajnenšel tajms, prva dama SAD je pozvala svjetske lidere da "svuda otvore vrata škola za djevojčice", ističući da 62 miliona djevojčica ne pohađa školu i da je to pitanje bezbjednosti, ekonomje i zdravstva.

SAD i Britanija su obećale da će se posvetiti tom pitanju i da će podržati obrazovanje djevojčica u zemljama pogođenim krizom, kao što su Sijera Leone i Liberija.

Mišel Obama je u London doputovala s majkom i ćerkama.

Bonus video: