OEBS: Sve ukrajinske televizije na Krimu zamijenjene ruskim

Pošto je Rusija u martu prošle godine pripojila Krim, sve ukrajinske televizijske stanice na tom poluostrvu s pretežno ruskim stanovništvom zamijenjene su ruskim televizjima, a nezavisni mediji izloženi su konstantnom pritisku, navela je Mijatovićeva
1 komentar(a)
Dunja Mijatović, Foto: Savo Prelević
Dunja Mijatović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.03.2015. 15:29h

Situacija u nezavisnim medijima na Krimu od kada je to poluostrvo pripojeno Rusiji,"veoma je zabrinjavajuća", saopštio je danas OEBS.

"Kontunirano uništavanje nezavisnih medija na Krimu i gušenje svakog kritički nastrojenog glasa duboko je zabrinjavajuće", saopštila je predstavnica za slobodu medija OEBS-a Dunja Mjatović.

Pošto je Rusija u martu prošle godine pripojila Krim, sve ukrajinske televizijske stanice na tom poluostrvu s pretežno ruskim stanovništvom zamijenjene su ruskim televizjima, a nezavisni mediji izloženi su konstantnom pritisku, navela je Mijatovićeva.

Prema njenim riječima, nezavisnim medijima, novinarima ili blogerima na Krimu upućuju se prijetnje, i oni su u nekoliko navrata fizički napadani, a njihova oprema konfiskovana ili oštećena.

Dunja Mijatović je dodala i da su mediji tatarske manjine cenzurisani, da su njihovi novinari u više navrata bili pritvarani, i da je policija pretresala njihove prostorije.

Bonus video: