Uhapšen najtraženiji italijanski bos

Italijanska policija uhapsila je danas jednog od najtraženijih bosova italijanske kamore Frančeska Matronea (65), poznatog kao "zvijer", koga je gonila zbog ubistva
89 pregleda 2 komentar(a)
Frančesko matrone, kamora, Foto: Rojters
Frančesko matrone, kamora, Foto: Rojters
Ažurirano: 17.08.2012. 13:55h

Jedan od najtraženijih bosova italijanske Kamore Frančesko Matrone je bio u bjekstvu pet godina i bio je na listi italijanskog ministarstva unutrašnjih poslova jedan od devet najopasnijih bjegunaca, koji je izbjegao dvije doživotne robije za dvostruko ubistvo.

Frančesko je bio glava kriminalne porodice Matrone, prenosi italijanska agencija Ansa, navodeći da je Frančesko Matrone više puta bježao iz zatvora.

Matrone, poznat kao "Zvijer", uhvaćen je na jugu Italije, u akciji u kojoj je učestvovalo više od 100 karabinjera i jedan helikopter.

Italijanski mediji izvještavaju da je do pomaka u potrazi došlo kada je 65-ogodišnji Matrone kontaktirao članove porodice za vrijeme tradicionalnog italijanskog praznika Feragoste, koji se slavi 15. avgusta.

Kamora je kriminalna organizacija sa sjedištem u Napulju i, za razlliku od sicilijanske mafije, nema centralizovanu strukturu već se sastoji od više nezavisnih kriminalnih bratstava koja se ponekad i međusobno sukobljavaju.

Broj kamorinih klanova je u stalnom porastu. Procjenjuje da sada ima 111 kriminalnih bratstava sa više od 6.700 članova u Napulju i bližoj okolini. Jedna od glavnih aktivnosti kamore je trgovina narkoticima.

Bonus video: