Napad nožem u blizini bivših kancelarija "Šarli ebdoa": Dvije osobe povrijeđene, uhapšeni osumnjičeni

Prema navodima neimenovanog policijskog izvora, jedna žrtva je ozbiljno povređena, ali nije u kritičnom stanju, prenio je Rojters

6099 pregleda 20 reakcija 0 komentar(a)
Policija i forenzičari na mjestu napada, Foto: Reuters
Policija i forenzičari na mjestu napada, Foto: Reuters

Dvije osobe su poslije napada nožem povrijeđene u blizini bivših kancelarija satiričnog magazina "Šarli ebdo", a policija je uhapsila dvije osobe osumnjičene za napad.

Prema navodima neimenovanog policijskog izvora, jedna žrtva je ozbiljno povređena, ali nije u kritičnom stanju, prenio je Rojters.

Francuski premijer Žan Kasteks prethodno je rekao da su povrijeđene četiri osobe.

Pariska policija saopštila je da je uhapšena osoba za koju se vjeruje da je izvršila napad u blizini trga Bastilje u istočnom dijelu Pariza.

U međuvremenu policija je uhapsila i drugog osumnjičenog za napad. Za sada je nejasan motiv napada, kao i da li ima bilo kakve veze sa satiričnim magazinom Šarli ebdo", koji se preselio u nove kancelarije nakon napada islamskih ekstremista 2015. godine.

Premijer Žan Kasteks prekinuo je posjetu predgrađu sjeverno od Pariza i otišao u Ministarstvo unutrašnjih poslova kako bi pratio razvoj događaja.

"Šarli ebdo" su džihadisti napali u januaru 2015. godine i ubili 12 ljudi.

Suđenje za taj teroristički napad je u toku. Udovice napadača na redakciju treba da daju iskaz danas popodne.

Suđenje je počelo 2. septembra pred specijalnim sudom u Parizu, više od pet godina od krvavih napada džihadista na prostorije lista "Šarli ebdo", policajce i jevrejski supermarket u kojima je ubijeno 17 osoba.

Grupa od 14 osoba optužena je da je na različite načine pružila logističku podršku braći Saidu i Šerifu Kuaši i Amediju Kulibaliju, izvršiocima napada koji su pokrenuli niz džihadističkih napada u Francuskoj.

Ovo, kako mediji navode, istorijsko suđenje, koje se održava pod visokim mjerama bezbjednosti, trebalo bi da bude završeno 10. novembra.

Bonus video: