Zelenski osudio kao izdaju poslanika primijećenog na odmoru na Maldivima

Uslovi putovanja u inostranstvo za državne službenike i poslanike su uveliko regulisani od početka ruske invazije u februaru 2022. godine i uvođenja vanrednog stanja

15610 pregleda 14 komentar(a)
Zelenski, Foto: Reuters
Zelenski, Foto: Reuters

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski osudio je "izdaju" jednog poslanika nedavno primijećenog u luksuznom hotelu na Maldivima, dok ukrajinski predsjednik često govori da političke vođe treba da daju primjer u vrijeme rata protiv Rusije.

Prema informacionom portalu Slodstvo-info Juri Aristov, 48-ogodišnji poslanik predsjednikove partije "Sluga naroda" primijećen je sredinom jula u hotelu sa pet zvjezdica na tom arhipelagu u Indijskom okeanu.

Poslije tih otkrića šef predsjednikove partije u Parlamentu Davdi Arahamija je rekao danas u saopštenju da je tražio da se odmah suspenduje taj poslanik u njegovoj poslaničkoj grupi kao i da se provjere sva dokumenta o službenim putovanjima i druge informacije.

Predsjednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk rekao je da je dobio pismo ostavke Aristova, koji je takođe potpredsjednik parlamentarnog odbora zaduženog za nacionalnu bezbjednost, odbranu i obavještavanje, čija uloga je vrlo strateška.

On je rekao da će ostavka biti razmotrena na sledećoj plenarnoj sjednici parlamenta.

U Ukrajini je potrebno glasanje u parlamentu za smjenu izabranog poslanika.

Zelenski se eksplicitno osvrnuo na to pitanje večeras navodeći da više voljeti ostrva i ljetovališta u ratno vrijeme predstavlja "izdaju državnih principa".

"Svaka interna izdaja, svaka 'plaža' ili svako lično bogaćenje umjesto odbrane interesa Ukrajine izazvaće u najmanju ruku bijes", rekao je Zelenski u svom dnevnom obraćanju.

"Treba da radite u Ukrajini i za interese ukrajinskkog naroda", rekao je on poslanicima, funkcinerima i drugim državnim službenicima.

Uslovi putovanja u inostranstvo za državne službenike i poslanike su uveliko regulisani od početka ruske invazije u februaru 2022. godine i uvođenja vanrednog stanja.

Bonus video: