Češki predsjednik osudio kampanju protiv najjače opozicione stranke

„Smatram da su neumjesni, nefer i opasni predizborni napadi Andreja Babiša koji raspiruju antiukrajinsko raspoloženje. Ali, kampanja njegovih protivnika koja od njega i pokreta ANO pravi zagovornike ruskih interesa jednako je nefer i jednako opasna“, poručio je Pavel

2634 pregleda 0 komentar(a)
Petr Pavel, Foto: REUTERS
Petr Pavel, Foto: REUTERS

Predsjednik Češke Petr Pavel osudio je kampanju vladajuće koalicije Zajedno premijera Petra Fijale u kojoj se koriste predizborni plakati najjače opozicione stranke ANO i portret bivšeg premijera Andreja Babiša, ali je u toj kampanji originalna parola "Češka, za tebe sve" zamijenjena sa "Rusijo, za tebe sve".

„Smatram da su neumjesni, nefer i opasni predizborni napadi Andreja Babiša koji raspiruju antiukrajinsko raspoloženje. Ali, kampanja njegovih protivnika koja od njega i pokreta ANO pravi zagovornike ruskih interesa jednako je nefer i jednako opasna“, poručio je na mreži Iks (X) češki predsjednik.

Kako se približavaju junski izbori za Evropski parlament, lider opozicije Babiš i njegova stranka zaoštravaju kampanju u kojoj sebe predstavljaju kao mirotvorce, zaštitnike građana protiv preterane pomoći Ukrajini, a kao ratne huškače češku vladu i premijera Fijalu, koga Babiš optužuje da se „ponaša kao da je ukrajinski premijer“.

Bonus video: