Žena koja je udarila krokodila će dobiti medalju za hrabrost

Džordža Lori je napala reptila kada je životinja počela da vuče njenu sestru bliznakinju Melisu ispod vode dok su plivale u laguni u blizini Puerto Eskondida u Meksiku u junu 2021.

8370 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Žena koja je udarila krokodila u njušku našla se na spisku onih koji će od britanskog kralja dobiti medalju za hrabrost.

Džordža Lori je napala reptila kada je životinja počela da vuče njenu sestru bliznakinju Melisu ispod vode dok su plivale u laguni u blizini Puerto Eskondida u Meksiku u junu 2021. Obije su bile ozbiljno povrijeđene, ali su preživjele incident.

Tridesetjednogodišnja stanovnica Senhursta će dobiti odlikovanje koje se daje za "uzorna djela hrabrosti", piše "Guardian".

"Osjećam da bi trebalo da podijelim odlikovanje sa mojom sestrom, jer budimo iskreni, mislim da ne bih bila nominovana da ona nije preživjela. Ono što čini ovu priču nevjerovatnom je Melisina nepokolebljiva hrabrost, jer je bila tako jaka tokom incidenta i mislim da ne bih bila ovdje danas bez nje. Ona mi je dala snagu da nastavim da se borim", kazala je Lori.

Bonus video: