Njemačka: Policajac ukrao sir iz prevrnutog kamiona, ostao bez posla

Policajac je insistirao da je sir poslije udesa ionako bio neupotrebljiv i da ga je zato odnio, dijelom u policijsku stanicu, a dijelom kući

8398 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je zadužena za red, mir i bezbjednost. Jedan njemački policajac se, međutim obrukao i umjesto da brine o sigurnosti nakrao se sira. Sada je zbog toga definitivno ostao bez posla.

Naime, kada je stigao na mjesto udesa, iz kamiona prevrnutog na autoputu ukrao je devet koturova čedara od po 20 kilograma. Sve u svemu, 180 kilograma sira maloprodajne vrijednosti 554 eura.

On je već otpušten, ali se žalio. U utorak, Viši administrativni sud pokrajine Porajnje-Falačka je potvrdio presudu niže instance.

Policajac je insistirao da je sir poslije udesa ionako bio neupotrebljiv i da ga je zato odnio, dijelom u policijsku stanicu, a dijelom kući.

Povrh svega, rekao je njegov advokat, "on uopšte ne jede čedar."

Sud, međutim, nije iskazao razumijevanje.

"Okrivljeni je počinio krađu na dužnosti u uniformi i pod službenim naoružanjem. Takvim ponašanjem je narušio ugled policije", naveo je u presudi.

To je li sir nešto još vrijedio ili nije, nije bitno, dodao je sud, a dužnost službenika bila je da spriječi krađu, ne da je počini.

Bonus video: