Zvaničnici: Dronovima oštećeni elektrana u ruskom regionu Orel i infrastrukturni objekat u Voronježu

Iznad Kurske oblasti presretnuto je 19 dronova, devet je oboreno iznad Belgoroda, tri iznad Voronježa, pet iznad Brjanska i tri iznad Lenjingradske oblasti, saopštilo je Ministarstvo na Telegramu

3657 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Elektrana u zapadnom ruskom regionu Orel i infrastrukturni objekat u Voronježu oštećeni su rano u ponedjeljak, saopštili su regionalni zvaničnici, dok je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je protivvazdušna odbrana uništila 39 ukrajinskih dronova.

Guverner Orlovske oblasti Andrej Kličkov rekao je da je elektrana oštećena ostacima dva drona, prenio je Karent tajm (Current Time), medijski projekat na ruskom jeziku koji Radio Slobodna Evropa (RSE) vodi u saradnji s Glasom Amerike (VOA).

Guverner Voronježa Aleksandar Gusev rekao je da je komunalna infrastruktura oštećena u Gazoprovodu, takođe zbog pada dronova.

Iznad Kurske oblasti presretnuto je 19 dronova, devet je oboreno iznad Belgoroda, tri iznad Voronježa, pet iznad Brjanska i tri iznad Lenjingradske oblasti, saopštilo je Ministarstvo na Telegramu.

Prethodno su u subotu ruske vlasti saopštile da su uništile 19 dronova u regionu Kurska gdje je izbio požar u skladištu nafte.

Vatrogasci i dalje pokušavaju da ugase požar u skladištu nafte, izazvan ukrajinskim napadom dronovima u subotu uveče, rekao je guverner Kurske oblasti Andrej Smirnov.

On je rekao da su napadi pričinili manju štetu na nekoliko stambenih zgrada. Ruski zvaničnici rijetko otkrivaju puni obim štete koju su nanijeli ukrajinski napadi.

Ukrajina smatra da je ruska energetska infrastruktura legitimni vojni cilj i počela je da je gađa početkom 2024. Ukrajina u velikoj mjeri koristi dronove dugog dometa, koji su praktično jedino oružje koje može da pogodi vojne objekte duboko unutar Rusije.

Bonus video: