UZNEMIRUJUĆE Rojters: Konvoj izgorjelih ruskih vojnih kamiona duž autoputa u Kursku, u nekima navodno i leševi (VIDEO)

Rojters navodi da je uspio da potvrdi lokaciju kao selo Oktjabrskoje, na osnovu zgrada, drveća i rasporeda puteva, ali da nije mogao da utvrdi tačno kada je video snimljen

46029 pregleda 115 reakcija 43 komentar(a)
Detalj sa video snimka, Foto: Reuters
Detalj sa video snimka, Foto: Reuters

Video koji je u danas objavljen na društvenim mrežama i koji je potvrdila agencija Rojters prikazuje konvoj izgorjelih ruskih vojnih kamiona duž autoputa u regionu Kursk na jugu Rusije, gdje su ukrajinske snage izvršile veliki upad ove nedelje.

Upozoravamo da bi snimak i fotografije mogli biti uznemirujući.

Rojters navodi da se na snimku moglo videti oko 15 kamiona, uključujući i jedan sa znakom "Z" koji Rusija koristi kao simbol svoje "specijalne vojne operacije" u Ukrajini.

Činilo se, kako dodaje ta agencija, da su se nekim kamionima nalazili leševi.

Kursk
foto: Reuters

Rojters navodi da je uspio da potvrdi lokaciju kao selo Oktjabrskoje, na osnovu zgrada, drveća i rasporeda puteva, ali da nije mogao da utvrdi tačno kada je video snimljen.

Ukrajinske snage probile su u utorak granicu sa Rusijom u šokantnoj kontraofanzivi, nakon mjeseci postepenog ruskog napredovanja na istoku Ukrajine, skoro dvije i po godine nakon što je Moskva poslala trupe u Ukrajinu.

Kursk
foto: Reuters

Načelnik vojnog štaba Valerij Gerasimov izvijestio je u srijedu predsjednika Rusije Vladimira Putina da su ruske trupe i snage službe bezbjednosti FSB zaustavile napredovanje i da će potisnuti Ukrajince nazad na granicu.

Rojters navodi da zvanične izjave, nalozi vojnih blogera i video snimci objavljeni na društvenim mrežama ukazuju na to da se Rusija i dalje bori da postigne taj cilj, skoro 48 sati kasnije.

Ministarstvo odbrane je u saopštenju navelo da njegove snage "nastavljaju da odbijaju pokušaj invazije Oružanih snaga Ukrajine na teritoriju Ruske Federacije".

Ruske vlasti proglasile su savezno vanredno stanje u Kurskoj oblasti.

Bonus video: