Policija u Londonu uhapsila muškarca nakon što je izbodena 11-godišnjakinja

Napad se dogodio tačno dvije nedjelje nakon napada nožem u Sautportu, na sjeverozapadu Engleske, u kojem su ubijene tri djevojčice, a povrijeđeno osmoro djece, kao i dvije odrasle osobe

4603 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Jedanaestogodišnja djevojčica teško je povrijeđena u napadu nožem u centru Londona, a napadač je uhapšen, saopštila je u britanska policija.

Djevojčica nije životno ugrožena, ali će morati da ostane na liječenju, dok je u napadu lakše povrijeđena i njena 34-godišnja majka.

Policija je u saopštenju navela da je 32-godišnji muškarac uhapšen na licu mjesta i da policajci ne traže nikog drugog u vezi sa ovim napadom.

U ovoj fazi istrage ne vjerujemo da su se osumnjičeni i žrtve međusobno poznavali, rekla je predstavnica londonske policije Kristina Džesa.

"Dok nastavljamo da radimo na utvrđivanju motiva osumnjičenog, u ovoj fazi ne postoji ništa što bi ukazivalo da je napad bio povezan sa terorizmom", dodala je.

Napad se dogodio tačno dvije nedjelje nakon napada nožem u Sautportu, na sjeverozapadu Engleske, u kojem su ubijene tri djevojčice, a povrijeđeno osmoro djece, kao i dvije odrasle osobe.

Taj slučaj je izazvao nerede širom Engleske, nakon glasina na internetu da je napadač azilant muslimanskog porijekla.

Tinejdžer rođen u Britaniji optužen je za ubistvo i pokušaj ubistva.

Taj slučaj se takođe ne tretira kao terorizam.

Bonus video: