Lokalni zvaničnik: U ruskim napadima u oblasti Donjeck ubijeno troje civila, petoro povrijeđeno

Ruske snage nastoje da zauzmu grad Pokrovsk koji je važan logistički centar

4006 pregleda 1 komentar(a)
Ukrajinski vojnik pored uništenog tenka u oblasti Donjeck, Foto: Reuters
Ukrajinski vojnik pored uništenog tenka u oblasti Donjeck, Foto: Reuters

U ruskim napadima u posljednja 24 sata u istočnoj ukrajinskoj oblasti Donjeck ubijeno je troje civila, a povrijeđeno petoro, rekao je lokalni zvaničnik u petak, 16. avgusta.

Ruske snage nastoje da zauzmu grad Pokrovsk koji je važan logistički centar.

Istočni region Donjecka, koji su ruske trupe djelimično okupirale, redovno je izložen njihovom granatiranju i vazdušnim udarima. Ukrajinske vlasti navode da je zauzimanje ovog regiona prioritet za Moskvu.

Broj okršaja koje je ukrajinska vojska prijavila na Pokrovskom frontu u posljednja 24 sata pao je na 41 sa 58 u odnosu na prethodni dan. Na ovom području su vođene neke od najtežih borbi u ratu.

Guverner regiona Vadim Filaškin rekao je da su u napadu povrijeđene tri osobe u oblasti Selidove u okrugu oko Pokrovska. On je rekao da je oštećeno šest zgrada.

Jedna osoba je poginula u selu Nikolajevka, a još dvije su povrijeđene u gradu Kostjantinovka zapadno od Bahmuta, razorenog grada koji je Rusija zauzela prošle godine poslije mjeseci teških borbi.

Još dvije osobe su poginule u selu Verhniokamjanka, rekao je Filaškin. U okrugu je takođe oštećeno devet stambenih zgrada i osam kuća, dodao je guverner.

Ruske trupe su ove nedjelje pojačale napade na frontu Pokrovsk nakon što su ukrajinske snage 6. avgusta pokrenule iznenadni napad i saopštile da su napredovale 35 kilometara u ruskoj oblasti Kursk.

Ruska državna agencija TASS je pozivajući se na Ministarstvo odbrane Rusije prenijela da su ruske snage preuzele kontrolu nad selom Serhijevka u istočnoj ukrajinskoj oblasti Donjeck, prenijela je agencija Rojters navodeći da nije mogla nezavisno da provjeri izvještaj sa ratišta.

Bonus video: