Putin ironično o izborima u SAD: Podržavamo Kamalu Haris

"Na kraju krajeva, izbor je na američkom narodu. Poštovaćemo njihov izbor", rekao je Putin

2811 pregleda 2 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas ironično da "podržava" kandidatkinju demokrata Kamalu Haris za američke predsjedničke izbore u novembru.

Američki predsjednik Džozef Bajden "preporučio je svojim biračima da podrže gospođu Haris, pa ćemo je i mi podržati", rekao je Putin na ekonomskom forumu u Vladivostoku.

Putin i moderator foruma su se smijali dok je ruski predsjednik govorio o izborima u SAD, što je izazvalo aplauz publike, piše Rojters.

"Drugo, ona ima toliko izražajan i zarazan smijeh da to pokazuje da joj ide dobro", dodao je on.

Smijehu Kamale Haris često se podsmijavaju američki konzervativci, na čalu sa bivšim predsjednikom i republikanskim kandidatom Donaldom Trampom.

Ruski predsjednik je dodao da je republikanski kandidat i bivši predsjednik Donald Tramp uveo brojna ograničenja i sankcije Rusiji.

Tramp je uveo "više sankcija Rusiji nego bilo koji predsjednik" prije njega, dok bi se Kamala Haris možda uzdržala, kako je rekao, da to učini.

"Na kraju krajeva, izbor je na američkom narodu. Poštovaćemo njihov izbor", rekao je Putin.

Američke vlasti su preduzele niz mjera, posebno protiv zvaničnika ruskog medija RT, zbog navodnih pokušaja miješanja Rusije u novembarske izbore u SAD.

Bijela kuća je saopštila je Vladimir Putin bio u toku sa ovim akcijama, ali ruski predsjednik nije danas direktno komentarisao ove optužbe.

Bonus video: