Bezbjednosni izvor: Ukrajinski dronovi pogodili skladište municije u ruskom regionu Voronjež

Ukrajinski izvor, koji je želio da ostane anoniman, rekao je Rojtersu da je operaciju izvela SBU, služba unutrašnje bezbjednosti Ukrajine

7971 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ukrajinski dronovi su prethodne noći pogodili skladište municije u ruskom regionu Voronjež, rekao je u subotu ukrajinski bezbjednosni izvor, dodajući da Kijev veruje da se skladište koristi za prebacivanje municije i opreme u Ukrajinu, prenosi agencija Rojters.

Aleksandar Gusev, ruski guverner pokrajine, rekao je u izjavi za Telegram da su se "eksplozivni objekti" detonirali nakon požara u okrugu Ostorogožski u regionu.

On je rekao da nije bilo žrtava, ali da je na lokalnom nivou proglašeno vanredno stanje, nekoliko stotina ljudi je evakuisano, a glavni put zatvoren.

Ukrajinski izvor, koji je želio da ostane anoniman, rekao je Rojtersu da je operaciju izvela SBU, služba unutrašnje bezbjednosti Ukrajine.

"U ovom trenutku na licu mjesta još uvijek postoje četiri džepa snažne vatre, kao i neprestana detonacija municije", rekao je izvor.

Izvor je rekao i da se objekat nalazi u selu Soldatskoe. To naselje je skoro 80 ​​milja (130 km) od najbliže teritorije pod kontrolom Ukrajine.

Ukrajina, kojoj su neki od zapadnih saveznika zabranjivali upotrebu svojih projektila na ruskoj teritoriji, izgradila je zalihe domaćih dronova dugog dometa, od kojih su neki sposobni da gađaju ciljeve udaljene preko 1.000 kilometara.

Bonus video: