Zvaničnici: U ruskom granatiranju u regionu Donjecka poginulo pet ljudi

Tri osobe su poginule, a četiri su povrijeđene u gradu Kostjantinovka, rekao je guverner Donjecke oblasti Vadim Filaškin, dok su dva muškarca u 50-im godinama ubijena u granatiranju u blizini grada Torecka, oko 20 kilometara jugoistočno

3209 pregleda 0 komentar(a)
Kostjantinovka (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Kostjantinovka (Ilustracija), Foto: Shutterstock

U današnjem ruskom granatiranju u regionu Donjecka na istoku Ukrajine, poginulo je pet ljudi, saopštili su zvaničnici, prenosi agencija Rojters.

Tri osobe su poginule, a četiri su povrijeđene u gradu Kostjantinovka, rekao je guverner Donjecke oblasti Vadim Filaškin, dok su dva muškarca u 50-im godinama ubijena u granatiranju u blizini grada Torecka, oko 20 kilometara jugoistočno.

Filaškin je u objavi na društvenoj mreži Telegram rekao da su tri muškarca starosti između 24 i 69 godina ubijena i da su u napadu na Kostjantinovku oštećeni višespratni blok, upravna zgrada i prodavnica. Još tri osobe su lakše ranjene i dobile su ljekarsku pomoć, rekao je on.

Javna televizija Suspilne citirala je Anastasiju Medvedevu, portparolku tužilaštva u Donjecku, koja je rekla da je četvrta povrijeđena 57-godišnja žena koja je zadobila ranu od gelera i povredu glave , navodi Rojters.

Televizija Suspilne je citirala Medvedevu koja je rekla i da su u drugom granatiranju ubijeni muškarci stari 52 i 53 godine u neposrednoj blizini grada Torecka.

Iz Kostjantinovke koja je prije rata bila industrijski grad sa oko 70.000 ljudi, otišlo je mnogo stanovnika ​​pošto se linija fronta približila tokom 30-mjesečne ruske invazije.

Taj grad je redovno gađan projektilima, bombama i artiljerijom.

Vlasti su u avgustu najavile prinudnu evakuaciju porodica sa djecom iz grada zbog opasnosti koju predstavlja napredak Rusije.

Bonus video: