Rusija objavila da je tokom noći oborila 125 ukrajinskih dronova

Rusija gotovo svakodnevno javlja da je uništila ukrajinske dronove upućene na njenu teritoriju

1475 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Rusija je objavila da je oborila 125 dronova tokom noći, od kojih 67 u zapadnoj oblasti Volgograd, nekoliko stotina kilometara od Ukrajine.

"Tokom noći protivvazduhoplovna odbrana uništila je i presrela 125 ukrajinskih dronova", saopštilo je preko Telegrama rusko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je dodalo da je 67 letjelica oboreno iznad oblasti Volgograd, 18 iznad oblasti Rostov, 17 iznad Belgoroda i isti broj iznad oblasti Voronjež, po jedna iznad Brijanska, Kueske oblasti i regionalne podoblasti Krasnodar.

Tri drona su oborena iznad Azovskog mora.

Te oblasti, osim Volgograda i Krasnodara, se graniče sa Ukrajinom.

Volgograd se nalazi nekoliko stotina kilometara od granice a Krasnodar je pored Krimskog poluostrva koje je Rusija anektirala.

Guverner Volgograda Andrej Bošarov rekao je preko Telegrama da nije bilo ni žrtava ni štete, a isto je izjavio i guverner Rostova Vasili Goubev.

Guverner Voronježa Aleksander Gusev takođe je potvrdio da nije bilo nastradalih u njegovo oblasti, ali je prijavio da su požari izbili u dvije stambene zgrade.

Rusija gotovo svakodnevno javlja da je uništila ukrajinske dronove upućene na njenu teritoriju.

Kijev kaže da sprovodi te udare kao odgovor na ruska bombardovanja Ukrajine koja traju više od dvije godine, i da cilja vojne i industrijske mete.

Bonus video: