Orban: Desnica sve jača, ponovo ćemo učiniti Evropu velikom

"Sada jačamo evropski partiju Patriota i napredujemo ka ujedinjavanju desnice u Evropi. Nećemo stati"

4311 pregleda 1 komentar(a)
Orban, Foto: Reuters
Orban, Foto: Reuters

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da je desnica u Evropi sve jača i jača i da će zajedno povratiti Brisel i ponovo učiniti Evropu velikom.

"Ne treba da se povlačimo iz Brisela, već da ga zauzemo. Moramo povratiti Brisel. Brisel mora biti uzet od birokrata i vraćen građanima Evrope", objavio je Orban na društvenoj mreži Iks.

On je podsjetio ma uspjehe desnice u Italiji, Holandiji, Austriji i Češkoj, kao i u Evropskom parlamentu gdje je osnovana grupa "Patriote za Evropu" koja je sada treća po veličini.

"Sada jačamo evropski partiju Patriota i napredujemo ka ujedinjavanju desnice u Evropi. Nećemo stati", naveo je.

Orban je izrazio uvjerenje da će "na kraju borbe", Pariz promijeniti politiku, a Varšava biti vraćena i postati najveća politička sila u Evropi.

"Tada ćemo preuzeti politiku Brisela i ponovo učiniti Evropu velikom, snažnom, sigurnom, bogatom i slobodnom", napisao je Orban na Iksu.

Nova, kranje desna i populistička politička grupa Patriote za Evropu ima 84 poslanika u Evropskom parlamentu. Čine je poslanici francuskog Nacionalnog okupljanja, mađarskog Fidesa, češke partije ANO, italijanske Lige, Slobodarske partije Austrije, belgijskog Flamanskog interesa.

Bonus video: