Oborena 92 ukrajinska drona iznad ruskih regija tokom noći

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je 47 dronova oboreno iznad Krasnodarskog regiona, koji se nalazi na jugozapadu zemlje duž Crnog mora

2511 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ruska vojska saopštila je u četvrtak da je oborila 92 ukrajinske bespilotne letjelice, većinom iznad jugozapada zemlje, piše AFP.

Rusija izvještava o obaranju ukrajinskih dronova iznad njene teritorije gotovo svakodnevno. Kijev kaže da izvodi napade, koji često ciljaju na energetske lokacije, kao odgovor na rusko bombardovanje njegove teritorije.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je 47 dronova oboreno iznad Krasnodarskog regiona, koji se nalazi na jugozapadu zemlje duž Crnog mora.

Petnaest bespilotnih letjelica oboreno je iznad Azovskog mora, 12 iznad graničnog regiona Kursk, a ostatak iznad drugih regiona koji se graniče ili su blizu Ukrajine, navodi se u saopštenju ministarstva.

Kijev je posljednjih mjeseci pojačao napade usmjerene na ruski energetski sektor, s ciljem smanjenja prihoda koje Moskva koristi za financiranje onoga što Kremlj naziva svojom posebnom vojnom operacijom u Ukrajini, koja sada traje već treću godinu.

Bonus video: