Ugostitelj hrvatskog porijekla u Njemačkoj uz picu dostavljao i kokain

Ukupno je tokom akcije, sprovedene u više gradova savezne pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija, učestvovalo preko 150 policajaca, a privedeno je petanestoro osumnjičenih

7811 pregleda 45 reakcija 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Njemačka policija uhapsila je ugostitelja hrvatskog porijekla iz Dizeldorfa nakon što je otkrivena njegova poslovna ideja da uz naručenu picu upućenim mušterijama dostavlja i drogu, prenosi N1 pozivajući se na njemačke medije.

„Pica broj 40. na jelovniku je kao jedan od priloga imala i kokain. Ta pica je bila među najprodavanijima“, rekao je medijima predstavnik policije u Dizeldorfu Mihael Graf fon Moltke.

Kako pišu mediji, 36-ogodišnji vlasnik picerije Stipe R. uhapšen je u turističkom starom gradu kada je pokušao da pobjegne u Hrvatsku. Na jelovniku njegove picerije pod nazivom "Stipina pica iz friteze" nalazila se i pica koja je kao jedan od sastojaka nudila i kokain, navode mediji.

To je u oči upalo i policiji koja je neko vrijeme pratila događaje u ovom ugostiteljskom objektu i pritom naletjela na lanac krijumčara droge koji su osim kokaina raspačavali i kanabis.

Prilikom hapšenja 36-ogodišnji hrvatski državljanin je kroz prozor bacio torbu u kojoj je bilo 1,6 kilograma kokaina, 400 grama kanabisa i 268.000 eura u gotovini.

Ukupno je tokom akcije, sprovedene u više gradova savezne pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija, učestvovalo preko 150 policajaca, a privedeno je petanestoro osumnjičenih.

Bonus video: