Najmanje četvoro poginulih i 14 ranjenih u terorističkom napadu

Nije jasno ko bi mogao da stoji iza napada. Kurdski militanti, Islamska država ili ljevičarski ekstremisti izvodili su napade u zemlji u prošlosti

3076 pregleda 1 komentar(a)
Ulaz u prostorije napadnute vazduhoplovne kompanije, Foto: REUTERS
Ulaz u prostorije napadnute vazduhoplovne kompanije, Foto: REUTERS

Najmanje četiri osobe su ubijene, a 14 je ranjeno u današnjem terorističkom napadu na kompleks Turske vazduhoplovne i svemirske industrije (TUSAS) u Ankari, saopštili su turski zvaničnici.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan, koji se nalazi u ruskom gradu Kazanju na godišnjem samitu grupe država BRIKS, osudio je teroristički napad.

"Imamo četiri žrtve, 14 ranjenih. Osuđujem ovaj gnusni teroristički napad", rekao je Erdogan tokom sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na marginama BRICS-a.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Jerlikaja je rekao da je dvoje osumnjičenih za napad, muškarac i žena, ubijeno.

On je dodao da je troje povrijeđenih u teškom stanju.

"Naša borba će se nastaviti odlučno dok i posljednji terorist ne bude neutralizovan", poručio je Jerlikaja u objavi na mreži X, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Tužilac u Ankari pokrenuo je istragu o napadu, javljaju mediji.

Još niko nije preuzeo odgovornost za napad.

TUSAS je jedna od najvažnijih turskih kompanija u oblasti odbrane i vazduhoplovne industrije, a između ostalih projekata, proizvodi KAAN, prvi borbeni avion turske proizvodnje.

Dva glavna vlasnika su turske oružane snage i civilni ogranak turske vlade zadužen za poboljšanje obrambenih sposobnosti i upravljanje vojnom nabavkom.

Bonus video: