Najmanje četiri osobe ubijene u ruskim napadima na istoku Ukrajine

Žena stara 73 godine primljena je u bolnicu u teškom stanju i nije je bilo moguće spasiti

1964 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz istočne Ukrajine, Foto: Reuters
Detalj iz istočne Ukrajine, Foto: Reuters

Najmanje četiri osobe su danas ubijene u ruskim napadima na istoku Ukrajine, saopštile su ukrajinske vlasti

U ruskom vazdušnom napadu na grad Kupjansk na istoku Ukrajine ubijena je jedna osoba, dok je ranjeno 10 ljudi, saopštile su regionalne vlasti.

"Neprijatelj je udario blizu prodavnice i gradske pijace", naveo je regionalni guverner Oleh Sinjehubov u svom prvom saopštenju o jutarnjem napadu na grad u Harkivskoj oblasti.

Žena stara 73 godine primljena je u bolnicu u teškom stanju i nije je bilo moguće spasiti, dodao je on.

U ruskom granatiranju kasnije tokom dana poginule su tri osobe u oblasti oko strateškog čvorišta Pokrovsk u istočnoj Donjeckoj oblasti, rekao je guverner Vadim Filaškin na Telegramu.

Ubijena su dva muškarca starosti 58 i 65 godina i jedna 63-godišnja žena, rekao je on.

Filaškin je rekao da su Pokrovsk i okolina meta ruskih trupa i pozvao lokalno stanovništvo da se evakuiše.

Generalštab ukrajinske vojske je takođe saopštio da se najintenzivniji ruski napadi duž linije fronta odvijaju u oblasti Pokrovsk, uključujući i blizu rudarskog grada Selidova.

Ruski mediji i ratni blogeri izvijestili su u četvrtak da su ruske snage napredovale kod tog grada koji se nalazi oko 20 kilometara jugoistočno od Pokrovska.

Prethodno u četvrtak, ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila je 40 od 50 dronova koje je lansirala Rusija u 11 njenih regiona, dok je još sedam skrenulo s putanje zbog elektronskog ometanja njihovih navigacionih sistema, navodi se u saopštenju ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva.

Dronovi su oboreni u oblastima Odesa, Mikolajiv, Dnjepropetrovsk, Vinica, Žitomir, Hmeljnicki, Čerkasi, Kirovograd, Kijev, Poltava i Černigov, navodi se i dodaje da je jedan dron još uvijek u ukrajinskom vazdušnom prostoru, dok su se dva vratila ka Rusiji i Bjelorusiji.

Rusija je takođe lansirala dvije navođene rakete i dvije krstareće rakete, koje su promašile svoje mete, saopštila je vojska.

Bonus video: