Trampov sin i sirijska političarka razgovarali u Parizu

Kako navodi list, Trampov sin, koji nosi očevo ime, sastao se sa proruski nastrojenom političarkom u Parizu 11. oktobra a ona je o tom susretu potom pisala na svom Fejsbuk profilu
0 komentar(a)
Donald Tramp Junior, Foto: Reuters
Donald Tramp Junior, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.11.2016. 10:59h

Sin novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trampa, sastao se, prema navodima medija, sa sirijskom političarkom Random Kasis, koja podržava rusku intervenciju u toj zemlji, prenosi britanski Gardijan.

Kako navodi list, Trampov sin, koji nosi očevo ime, sastao se sa proruski nastrojenom političarkom u Parizu 11. oktobra a ona je o tom susretu potom pisala na svom Fejsbuk profilu.

"Sirijska opozicija gaji nadu da će politički proces napredovati i da će zahvaljujući Trampovoj pobjedi Rusijia i SAD doći do rješenja za krizu u Siriji. Ta nada je rezultat mog susreta sa Donaldom Trampom mlađim u oktobru. Uspjela sam da dođem do Trampa zahvaljujući razgovoru sa njegovim sinom o mogućoj saradnji i postizanju dogovora između Rusije i SAD vezano za Siriju", napisala je Kasis.

Kasis je poznata u javnosti kao prorežimska političarka, koja podržava političku tranziciju sa sirijskim liderom Bašar al Asadom i zbog snažne podrške ruskoj intervenciji u Siriji.

"Rusija interveniše kako bi spasila zemlju. Problem je što ne poznajete Ruse i ne razumijete ih. Vi samo optužujete Ruse", rekla je Kasis ranije za Al Džaziru.

Bivši sirijski diplomata Basam Barabandi kaže da Kasis nema veliku podršku.

"Podržava je samo grupa njenih prijatelja. Niko drugi u Siriji", rekao je Barabandi.

Pretpostavlja se da je suprug Rande Kasis, francuski biznismen Fabijan Bausart upoznao je Kasis i ministra spoljnih poslova Ruske federacije Sergeja Lavrova, a prema navodima lista oni su postali dobri prijatelji.

Bonus video: