Tramp neće tražiti nastavak istrage protiv Hilari Klinton

Trampova savjetnica Kelijen Konvej je navela da Tramp razmišlja o mnogobrojnim stvarima dok se priprema da postane predsjednik SAD, a "stvari koje zvuče kao kampanja nisu među njima"
1 komentar(a)
Donald Tramp, Hilari Klinton, Foto: Reuters
Donald Tramp, Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.11.2016. 17:59h

Novoizabrani američki predsjednik Donald Tramp neće vršiti pritisak da se nastavi istraga povodom toga što je donedavna demokratska rivalka Hilari Klinton koristila privatni server za mejlove dok je bila državna sekretarka i u vezi sa Klinton fondacijom, izjavila je danas Trampova savjetnica Kelijen Konvej.

"Mislim da kada vam novoizabrani predsjednik kaže, prije nego što je inaugurisan, da ne želi da nastavi sa optužbama, to šalje veoma snažnu poruku, ton i sadržaj kolegama Republikancima", rekla je Konvej u intervjuu za televiziju MSNBC.

Ona je navela da Tramp razmišlja o mnogobrojnim stvarima dok se priprema da postane predsjednik SAD, a "stvari koje zvuče kao kampanja nisu među njima".

"Klintonova još mora da se suoči sa činjenicom da većina Amerikanaca ne smatra da je ona iskrena ili pouzdana. Ukoliko Donald Tramp može da joj pomogne da zacjeli rane, možda je to dobra stvar", ocijenila je Konvej.

Tramp je tokom predizborne kampanje prijetio da će, ako pobjedi na izborima, smestiti Klintonovu u zatvor, podsjeća AFP.

Među ključnim temama njegove kampanje bili su skandal oko upotrebe privatnog servera za mejlove Klintonove i optužbe za korupciju njene porodične fondacije.

Bonus video: