Tramp: Vrijeme je da se zatvore istorijske knjige o Klintonovima

Trmp je ponovio da će otvoriti 25 miliona novih radnih mjesta, smanjiti poreze građanima srednjeg sloja, ukinuti sistem zdravstvenog osiguranja koji je uveo odlazeći predsjednik Barak Obama i zaustaviti ilegalnu imigraciju
0 komentar(a)
Donald Tramp, Hilari Klinton, Foto: Reuters
Donald Tramp, Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.11.2016. 12:16h

Predsjednički kandidat Republikanske stranke na izborima u SAD Donald Tramp izjavio je danas da je "vrijeme da se zatvore istorijske knjige o Klintonovima" i da se "otvori novo poglavlje u interesu američkih građana".

"Vrijeme je da zatvorimo istorijske knjige o Klintonovima i da otvorimo novo poglavlje u kojem će najvažniji biti interes američkih građana. Pozivam vas da za to glasate i tražim vašu pomoć kako bi republikanci dobili većinu u Kongresu i kako bismo konačno promijenili ovaj nefunkcionalni sistem i ponovo učinili Ameriku velikom", rekao je Tramp u svom prvom nedjeljnom govoru u Republikanskoj stranci.

On je takođe ponovio da će otvoriti 25 miliona novih radnih mjesta, smanjiti poreze građanima srednjeg sloja, ukinuti sistem zdravstvenog osiguranja koji je uveo odlazeći predsjednik Barak Obama i zaustaviti ilegalnu imigraciju.

"Tokom ovih 17 mjeseci putovao sam širom zemlje i sreo nevjerovatne ljude. Njihove nade i snovi postali su i moji i to nije bila samo kampanja, to je bio pokret. To je jedinstvena životna šansa da vratimo vlast američkim građanima", naveo je Tramp.

Odnosi Trampa s većim dijelom Republikanske stranke i dalje su uzdržani, a mnogi oklijevaju da ga otvoreno podrže poslije njegovih brojnih šokantnih izjava.

To je prvi put da Tramp održi nedjeljni govor u svojoj stranci.

Tramp i njegova demokratska rivalka Hilari Klinton neposredno uoči izbora 8. novembra fokusiraju svoju kampanju na ključne države kako bi obezbijedili glasove neopredijeljenih birača.

Bonus video: