Obama o direktoru FBI: Džimi je dobar čovjek

Obama je u intervjuu za Em-Es-En-Bi-Si (MSNBC) u petak uveče izjavio da tokom istrage slučaja, osim ako je nešto otkriveno, istražitelji moraju samo da rade svoj posao
2 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.11.2016. 08:23h

Predsjednik SAD Barak Obama izjavio je da se u istragama agenata Federalnog istražnog biroa (FBI) i drugih u Ministarstvu pravde moraju poštovati norme kako ni na koga ne bi uticali nagovještaji ili glasine.

To važi za obične građane kao i za nekoga ko se kandiduje za predsjednika, rekao je Obama komentarišući slučaj istrage mejlova demokratske kandidatkinje za predsjednika Hilari Klinton.

Obama je u intervjuu za Em-Es-En-Bi-Si (MSNBC) u petak uveče izjavio da tokom istrage slučaja, osim ako je nešto otkriveno, istražitelji moraju samo da rade svoj posao.

Obama je ponovio da ne vjeruje da je direktor FBI Džejms Komi pokušavao da utiče na predsjedničke izbore u SAD kada je odlučio da ta agencija ispita novootkrivene mejlove u okviru istrage privatnog servera demokratskog predsjedničkog kandidata Hilari Klinton.

"Govorio sam ranije i reći ću opet, Džim Komi je dobar čovjek i ne vjerujem da na bilo koji način pokušava da utiče na izbore", rekao je Obama u intervjuu za američki televiziju MSNBC, prenosi Rojters.

On je dodao da smatra da je Komi "ozbiljan državni službenik" koji pokušava da ispravno postupi.

Obama je 2. novembra indirektno kritikovao direktora Komija, naglasivši da istrage u SAD ne bi trebalo da se odvijaju na osnovu aluzija i "nepotpunih informacija".

Predsjednik SAD je, međutim, dan ranije rekao da vjeruje da je Komi čovek od integriteta koji ne pokušava da utiče na američke predsjedničke izbore najavom istrage dodatnih mejlova sa privatnog servera Hilari Klinton.

Direktor FBI-ja Džejms Komi je prošle sedmice u pismu Kongresu, nekoliko dana pred predsjedničke izbore, naveo da biro istražuje više hiljada novootkrivenih mejlova.

Obama je rekao da vjeruje da Komi, kao ni velika većina ljudi u FBI-ju, ne pokušavaju da utiču na izbore.

Bonus video: