Obama: Sav napredak će biti poništen ako Tramp pobijedi

Obamu je tokom govora nakratko prekinuo jedan Trampov simpatizer, koji je vikao o bivšem predsjedniku SAD Bilu Klintonu i navodima o silovanjima. Obama je rekao da je taj demonstrant možda plaćen da prekine skup
4 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.10.2016. 17:19h

Američki predsjednik Barak Obama izjavio je danas da će sav napredak ostvaren tokom osam godina njegovog mandata "izletjeti kroz prozor" ako birači za njegovog nasljednika izglasaju republikanca Donalda Trampa.

Obama je na skupu u Klivlendu, u Ohaju, pozvao simpatizere Demokratske partije da već sada glasaju, pošto je rano glasanje već počelo u toj saveznoj držčavi.

"Amerika je bolja nego što govore Trampove izjave o ženama, manjinama i drugim grupama", rekao je Obama, dodajući da ne zna nijednog muža ili oca za kojeg su "u redu" Trampove izjave o ženama.

Obama je rekao da je na predsjedničkim izborima sama "demokratija na listiću" i ocijenio da Tramp predstavlja opasnost za američki demokratski politički sistem.

On je rekao da u demokratskim zemljama političari ne mogu zabranjivati pristup novinarima koje ne vole i citirao Prvi amandman ustava koji štiti slobodu medija.

Obamu je tokom govora nakratko prekinuo jedan Trampov simpatizer, koji je vikao o bivšem predsjedniku SAD Bilu Klintonu i navodima o silovanjima. Obama je rekao da je taj demonstrant možda plaćen da prekine skup.

Bonus video: