Sirija: Novinari televizije Al Džazira preživjeli vazdušni napad

Novinari nijesu povrijeđeni tokom napada koji se dogodio u subotu, ali je jedan član lokalnog spasilačkog tima poginuo, a drugi je ranjen, javlja Al Džazira Balkans
5 komentar(a)
Rusija, bombardovanje, Sirija, Foto: Reuters
Rusija, bombardovanje, Sirija, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.10.2015. 20:11h

Ekipa televizije Al Džazira u Siriji jedva je izbjegao vazdušni udar, za koji se sumnja da su ga izveli ruski avioni, kada je ekipa snimala posljedice prethodnih vazdušnih udara u sjevernom predgrađu Idliba u Siriji.

Novinari nijesu povrijeđeni tokom napada koji se dogodio u subotu, ali je jedan član lokalnog spasilačkog tima poginuo, a drugi je ranjen, javlja Al Džazira Balkans.

Novinar Al Džazire Adham Abu Husam je kazao da je ekipa bila u gradu Ihsimu, odakle su izvještavali o žrtvama i uništenjima prouzrokovanim tokom dva vazdušna udara u tom području.

Do trećeg udara je došlo u trenutku kada je ekipa stigla na lice mjesta, a spasilačke ekipe su evakuisale mrtve.

Sjedinjene Američke Države i njeni saveznici su oštro kritikovali rusku vazdušnu kampanju u Siriji, gdje SAD predvodi međunarodnu koaliciju protiv terorističke organizacije Islamska država.

Zvaničnici Zapada kao i neki aktivisti na terenu optužuju Moskvu da su civili bili žrtve brojnih ruskih napada proteklih napada, što je tvrdnja koju Kremlj negira.

Devet članova jedne porodice poginulo je u subotu kada su ruske snage izvele vazdušni napad u blizini naselja u pokrajini Idlib.

Nakon toga uslijedio je još jedan vazdušni napad na istu lokaciju, u kojem je poginuo i pripadnik civilne zaštite koji je pokušavao izvući tijela poginulih ispod ruševina, javio je novinar Al Džazire Milad Fadl.

Rusija navodi da je vazdušna kampanja, koja je pokrenuta u srijedu, usmjerena protiv grupe Islamska država i drugih "terorističkih organizacija".

Borbeni avioni Rusije su gađali predgrađa Hame, Idliba i Latakije, područja koja su pod kontrolom pobunjeničkih grupa.

Bonus video: