SAD: Petarde u Bijeloj kući za novu paniku

Agenti u Bijeloj kući su, nakon što su se čuli odjeci od petardi, odmah naredili novinarima da uđu u zgradu. Kako je saopšteno, petarde su bačene preko sjeverne ograde
8 komentar(a)
Ažurirano: 17.09.2013. 07:03h

U dvorište Bijele kuće nepoznati muškarac bacio je petarde, samo nekoliko časova nakon pucnjave u zgradi komande Mornarice u Vašingtonu.

Agenti u Bijeloj kući su, nakon što su se čuli odjeci od petardi, odmah naredili novinarima da uđu u zgradu. Kako je saopšteno, petarde su bačene preko sjeverne ograde, prenijela je agencija Rojters.

U prvim izvještajima je navedeno da su se čuli "pucnji ispred Bele kuće", da bi kasnije bilo potvrđeno da su u pitanju bile petarde. U video snimku kojim je zabilježen ovaj incident vidi se kako agenti privode i odvode jednog muškarca. Portparol tajne službe je rakao da je taj muškarac uhapšen.

Istovremeno, američki predsjednik Barak Obama je naložio da do petka zastave budu spuštene na pola koplja zbog napada na zgradu komande Mornarice, u kom je poginulo 12 osoba i napadač. Obama je, kako je objasnio, to naložio "u znak poštovanja prema žrtvama bezumnog čina nasilja", prenijela je agencija AFP.

Obama je, takođe, odložio i televizijsko snimanje muzičkog specijala u Bijeloj kući posvećenoj latino muzici, u kom su trebali da učestvuju Riki Martin i Glorija Estefan.

Galerija

Bonus video: