Bil Klinton: SAD će uvijek biti uz Kosovo

"Kraj nadziranja nezavisnosti Kosova je suštinski korak i sjajna mogućnost da definišete vašu ulogu u regionu"
131 pregleda 30 komentar(a)
Bil Klinton, Foto: Weaselzippers.us
Bil Klinton, Foto: Weaselzippers.us
Ažurirano: 11.09.2012. 18:27h

Bivši predsjednik SAD Bil Klinton izjavio je danas da će SAD uvijek podržavati Kosovo, koje sada, kako je rekao, po okončanju nadgledane nezavisnosti ima priliku da definiše svoju ulogu u regionu.

Obraćajući se video linkom učesnicima skupa "Zatvoreno poglavlje o konferencijama na Balkanu", koja se u organizaciji Ministarsva inostranih polsova Kosova održava u Prisstini, Klinton je ocijenio da su pred Kosovom svijetli dani i da je odluka o okončanju međunarodnog nadziranja nezavisnoti Kosova istorijska.

"Kraj nadziranja nezavisnosti Kosova je suštinski korak i sjajna mogućnost da definišete vašu ulogu u regionu, Evropi i svijetu. Dok se suočavate sa izazovima spolja - uključujući EU, UN i Srbiju, i iznutra - sa izazovima izgradnje zemlje, za mnogo veće mogućnosti i zajedničku dobrobit za sve, vjerujem da znate da imate mnogo prijatelja, koji vam žele uspjeh", kazao je Klinton.

On je rekao da je srećan što je imao priliku da kao predsjednik SAD "igra malu ulogu u okončanju sukoba i onome što se događa danas", Klinton je svoje izlaganje završio riječima bićemo uvijek na vašoj strani.

Bonus video: